Η δική μου Λευκάδα

Κάποιοι τόποι αποτελούν αφετηρία και προορισμό την ίδια στιγμή. Είναι οι τόποι που αγαπάμε, γιατί από εκεί είδαμε το φως της ζωής και θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτό το μεγάλο δώρο.  Με όλο μας το είναι.

Η Λευκάδα είναι στο DNA μου.  Όπως είναι και στην ψυχή μου. Με όλα αυτά που την κάνουν μοναδική.  Το  φυσικό πλούτο της, την ιστορία της, την παράδοσή της, τον πολιτισμό της, τους ανθρώπους της.

Όμως η πρόοδος ενός τόπου δεν είναι «πέσε πίτα να σε φάω». Μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα και ο ουρανός να έβρεχε επιτυχίες. Δεν είναι όμως. Για να κερδίσεις πρέπει να αγωνιστείς. Πρέπει να έχεις στρατηγική, πρέπει να έχεις όπλα, πρέπει να έχεις συμμάχους.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως η Λευκάδα έχει μείνει πίσω. Σε υποδομές. Σε ευκαιρίες. Σε δυνατότητες αξιοποίησης του τεράστιου φυσικού και πολιτισμικού αποθέματός της. Το ξέρουμε, το βλέπουμε, το συζητάμε. Είναι καιρός να το αλλάξουμε!

Κάθε Λευκαδίτισσα και κάθε Λευκαδίτης έχει στο νου και στην καρδιά του τη δική του Λευκάδα.  Κι όπως το Οροπέδιο της  Εγκλουβής  θρέφει την πιο νόστιμη φακή στον κόσμο, έτσι και όλοι  εμείς θρέφουμε ιδέες και όνειρα για να κάνουμε ακόμη πιο γόνιμη τη ζωή στο νησί μας.


Σε αυτό τον όμορφο αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Η Λευκάδα του καθενός μπορεί να γίνει η αφετηρία για την καλύτερη Λευκάδα όλων μας.

Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μέσα από τη διαδικασία αξιοκρατικής ανανέωσης και ανοίγματος στην κοινωνία του Μητρώου Στελεχών που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και η τιμή αυτή από σήμερα κιολας ειναι έντιμος και καθαρός αγώνας για το φωτεινό αύριο της Λευκάδας. Ξεκινάμε!

Μπορούμε; Ασφαλώς και μπορούμε. Βάζοντας στην άκρη αντιπαλότητες που δεν εκφράζουν τίποτα και κανέναν. Αντίπαλος της Λευκάδας που αξίζουμε είναι μόνον οι πρακτικές της αδράνειας και της στασιμότητας. Το μέλλον θα το κερδίσουμε σε διαρκή αντιπαράθεση με τη μιζέρια, με την απραξία, με την οπισθοδρόμηση, με τον ωχαδερφισμό. Με πολιτικές που επεφύλαξαν για τον τόπο μας τα  λίγα, τα μέτρια, τα πρόχειρα, στερώντας για χρόνια από τους Λευκαδίτες  ευκαιρίες ζωής που τους άξιζαν  και μπορούσαν να έχουν.

Είναι η ώρα λοιπόν  να ενώσουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις για να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Να αξιοποιήσουμε  πλεονεκτήματα και ευκαιρίες. Να σχεδιάσουμε  με λεπτομέρεια, παρεμβαίνοντας στοχευμένα εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Να ανοίξουμε τους ορίζοντες ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος. Όπως αξίζει σε ένα τόπο ευλογημένο από το Θεό. Με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά και με ανοιχτή καρδιά. Εργατικούς και φιλότιμους, που ξέρουν να δημιουργούν και να προοδεύουν.